Beszélgetések

Margó Extra: Fluor

Margó Extra: Schäffer Erzsébet

Tisza Kata

Margó Extra: Szabó Balázs

Margó Extra: Eszenyi Enikő

Margó Extra: Ráskó Eszter

Margó Extra: Vekerdy Tamás

Margó Extra: Bérczesi Robi

Margó Extra: Ónodi Eszter

Margó Extra: Udvaros Dorottya

Hadik Brunch: Dragomán György

Margó Extra: Molnár Áron Noár

Margó Extra: Lilu

Margó Extra: Mautner Zsófi

Vitáris Iván

Varga Livius

Barnás Ferenc: Életünk végéig

Péterfy Bori

Margaret Atwood: Az ehető nő

Margó Extra: Epres Panni

Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

Margó Extra: Török Illyés Orsolya

Hadik Brunch Péterfy Borival és Réz Annával

Margó Extra: Eke Angélával

Wu-Ming yi: Az ellopott bicikli

Tompa Andrea: Haza

Hadik Brunch: Fluor és Tariska Szabolcs

Sofie Oksanen: Tisztogatás

Hadik Brunch: Rezes Judit, Szabó Győző

Hadik Brunch: Borbély Alexandra, Pálmai Anna, Trokán Nóra

Hadik Brunch: Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós

Hadik Brunch: Tompa Andrea, Korniss Péter

Hadik Brunch: Reisz Gáborral és Jakab Julival

Hadik Brunch: Winkler Nóra, Oltai Kata, Barabás Zsófi, Faur Zsófi

Hadik Brunch: Enyedi Ildikó

Enyedi Ildikó 2020 szeptemberben fejezte be új filmjének forgatását és először a Hadik Brunch vendégeként beszélt a munkáról.
Füst Milán irodalmi Nobel-díjra nevezett és több, mint húsz nyelvre lefordított regényét, a Feleségem történetét dolgozza fel a film, melynek forgatókönyvírója és rendezője is Enyedi Ildikó.

Hadik Brunch: Quimby zenekar

A Quimby zenekar tagjaival – Kiss Tibivel, Balanyi Szilárddal, Gerdesits Ferenccel, Kárpáti Józseffel, Mikuli Ferenccel és Varga Liviusszal, Ott Anna, a sorozat szerkesztője beszélgetett az elmúlt évtizedekről, barátságokról, zenéről és szövegről, mélypontokról és a legnagyobb sikerekről.

Margó Extra: Pelsőczy Réka

Pelsőczy Réka a Katona József Színház színésznője, akinek az irodalom gyerekkora óta az életének fontos része. Mikor és mennyi idő jut az olvasásra? Mi történik egy szerep megformálásával az első olvasás után? És hogyan lehet egy gyereket rászoktatni az olvasásra, arról a Margó Extrában mesélt.

 

Margó Extra: Menyhárt Jenő

Menyhárt Jenő és az Európa Kiadó zenéje negyven éve a hazai zenei élet megkerülhetetlen szereplője, dalszövegei generációknak adtak kapaszkodót. Hogy milyen viszonya van ehhez az életműhöz és a magyar nyelvhez, mit és mennyit olvas, gyarapítja-e még a könyvtárát vagy átpártolt az ebookok olvasóinak táborához, azt elmeséli a Margó Extrában.

 

Margó Extra: Trokán Nóra

Trokán Nóra színésznőt ismerjük a színpadról és a tv-ből is, családja is ismerős mindannyiunk számára. Hogy a görög nagymama milyen mesékkel varázsolta el kislányként és hogy a Harry Potter milyen változást hozott az életébe, hogy a színműn hogyan küzdött meg a drámákkal és Cseh Tamás zenéje, Bereményi Géza dalszövege mit jelent neki, azt elmeséli a Margó Extrában.

Margó Extra: Turai Barna

Turai Barnát legtöbben a Síkideg vagyok Instagram oldal videóiból ismerjük, pár hónapja a Youtube-on indította el Pajor Kristóffal a Mi van a veled showt, Linczényi Márkóval közös podcastjük pedig az egyik leghallgatottabb az országban. Az általa hozott karakterekben és élethelyzetekben mindannyiunkat és saját magát figurázza ki, otthonos és végtelenül szórakoztató ez az maró, intelligens humor. Lehet-e a humort könyvekkel fejleszteni? hogy melyik könyv adta a legtöbb inspirációt és melyik irodalmi jelenségtől lesz síkideg, azt elmeséli a Margó Extrában.

 

Margó Extra: Hajós András

Hajós Andrást régóta ismerjük énekes-dalszerzőként, akarva akaratlan dallamtapadást okozotott a Zazi az ágyban vagy a Hello turist refrénje, láthattuk évekig a tv-ben, mostanában pedig a Dalfutár miatt várjuk internetes jelenlétét. De hogy az irodalom hogyan kap szerepet az életében, mit hoz otthonról és mit ad tovább gyerekeinek, arról most először tudtuk megkérdezni.

 

Margó Extra: Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán

Grecsó Krisztián író, öccse, Zoltán táncművész. Először együtt a Margón szerepeltek nyilvánosan, 10 évvel később, a Többet magunkról előadásuk apropóján most újra egy asztalhoz ültetjük őket. Szó lesz a testvéri kapcsolatról, az otthonról, családról, de leginkább könyvekről, olvasásról. Mit olvas Krisztián, amikor nem ír és mit vesz elő Zoltán, ha épp nem a bátyját olvassa?

 

 

Margó Extra: Orvos-Tóth Noémi

Az Örökölt sors című könyvének megjelenése óta vezeti az eladási sikerlistákat, hatására több tízezren kezdtek el kutatni családjuk kapcsolatrendszerében, múltjában és, ami a legfontosabb, önmagukban. Orvos-Tóth Noémi nagyon jól ismeri az emberi lelket, most egy kicsit ő is ad magából. Hogy életében hol helyezkedik el az irodalom, mikor jut ideje olvasni és hogy milyen könyvet vesz elő szívesen szabadidejében, arról kérdezzük őt a Margó Extrában.

Rendeld meg a bookline oldaláról

Margó Extra: Lovasi András

Legalább egy Kispál és a Borz-szöveget mindannyian tudunk idézni, a középszintű érettségin pedig a dalszövegüket is elemezniük kell a diákoknak. Hogy milyen hatással volt Lovasi András dalszerzői munkájára az olvasás, melyik könyvekért rajongott gyerekként és mit olvas ma szabadidejében, azt a Margó Extrában elmeséli.

KisCsillag együttes YouTube csatornája

 

Margó Extra: Mácsai Pál

Mácsai Pál Jászai Mari- és Kossuth-díjas színész, rendező, az Örkény István Színház igazgatója. Művészcsaládban nőtt fel, édesapja festőművész, testvére zenetörténész. És hogy az irodalomnak mekkora szerepe volt az életében, arról mesél nekünk a Margó Extrában. A kortársak közül miért épp Spiró György művét rendezte, milyen volt a közös munka az íróval? Shakespeare-től Arthur Milleren és Csehovon át Örkényig beszélgetünk vele meghatározó irodalmi élményeiről.

Margó Extra: Koncz Zsuzsa

Hadik Brunch: Kemény Istvánnal és Krusovszky Dénessel

Hadik Brunch: Gryllus Dorkával és Eke Angélával

Margó Extra: Thuróczy Szabolcs

Margó Extra: Székely Kriszta

Margó Extra: Vecsei H. Miklós