Adatkezelési Nyilatkozat

Adatkezelő

Ott Anna e.v.

1027 Budapest Varsányi Irén utca 24.

06707755667

ottanna1103@gmail.com

 

Felhasználói jogkör

 

Oldalunk/webáruházunk használata közben elkérhetünk különböző személyes adatokat. Az Európai Uniós Adatvédelmi Rendelet értelmében különböző jogok illetnek meg ezekkel az adatokkal kapcsolatban. A személyes adatok jogi felhasználási alapjától függően jogodban áll bármely vagy akár az összes itt felsorolt jogoddal élni:

 • A tájékozódás joga: Jogodban áll tájékoztatást kérni az általunk gyűjtött személyes adataidról és hogy miként kezeljük azokat.
 • A hozzáférés joga: Jogodban áll megerősítést kérni, hogy a személyes adataidat kezelés alatt tartjuk és lehetőséged van hozzáférni ezekhez az adatokhoz.
 • A helyesbítés joga: Jogodban áll az általunk tárolt személyes adataid módosítására, ha esetleg azok pontatlan vagy hiányos állapotban vannak.
 • A törlés joga: Jogodban áll személyes adataid törlésének kérelmezésére, amennyiben nem rendelkezünk nyomós indokkal a további felhasználásra.
 • A tiltás joga: Jogodban áll személyes adataid kezelésének és feldolgozásának megtiltására. Amennyiben ezzel a jogoddal élsz, az adataid tárolását engedélyezed számunkra, de megtiltod a további bármilyen jellegű felhasználását.
 • Az adathordozás joga: Jogodban áll az általunk kezelt és tárolt személyes adataidat kérvényezni és saját célodra felhasználni. Kérésedre 30 napon belül biztosítjuk ezeket az adatokat. Amennyiben élni szeretnél ezzel a jogoddal, kérünk, hogy használd a fentebb szereplő adatokat, hogy felvedd velünk a kapcsolatot.

Jogodban áll panaszt tenni az ezért felelős hatóságoknál amennyiben úgy gondolod, hogy személyes adataid nem az Európai Uniós Adatvédelmi Rendeletben meghatározott módon vannak kezelve. A rendelettel kapcsolatos jogaid részletes megismeréséhez látogass el erre a weboldalra.

 

Meghatározások

 

A személytelen adat olyan információ, ami semmilyen formában nem azonosítható vagy köthető össze bármilyen egyénnel vagy természetes személlyel.

A személyes adat olyan információt jelent, amely azonosítva van vagy azonosítható bármilyen természetes személlyel. Természetes személynek minősül az a személy, aki önállóan jogképes, azaz saját nevében jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat. Az azonosítható természetes személy egy olyan egyén, akit közvetett vagy közvetlen módon azonosítani lehet bármilyen azonosító segítségével, mint például egy név, azonosító szám vagy felhasználónév. A személyes adat sokízben hasonlít a személyazonosító adatokhoz, de a személyazonosító adatokkal ellentétben, a személyes adatok, az információk szélesebb körét fedik le. A látogató egy olyan személy, aki mindössze böngészi a weboldalt. A vásárló vagy regisztrált felhasználó olyan személy, aki a regisztráció vagy vásárlás során személyes adatait rendelkezésünkre bocsátotta. A felhasználó kifejezés, egy gyűjtő megnevezése a látogató, vásárló vagy regisztrált felhasználó szerepköröknek.

 

Személyes adatok gyűjtése és feldolgozására vonatkozó jogi alap

 

Személyes adataid gyűjtésére és feldolgozására vonatkozó jogi alapot a vásárlás vagy az azt megelőző lépések során létrejövő szerződés szolgál. A vásárlást nélkülöző adatgyűjtés és adatkezelés, mint például a hírlevélre való feliratkozás jogi alapját a felhasználó kizárólagos hozzájárulása szolgálja.

 

Amennyiben nem járulsz hozzá személyes adataid általunk való kezeléséhez

Amennyiben nem járulsz hozzá, hogy kezeljük személyes adataidat, nem fogunk tudni biztosítani bizonyos termékeket és szolgáltatásokat. Ebben az esetben továbbra is hozzá tudsz férni az oldal azon részeihez, amelyek személyes adatok hiányában is képesek helyesen működni.

Automatikus információgyűjtés

Weboldalunk automatikusan információkat kap a gépeden vagy mobil eszközödön lévő böngészőtől. Ezek az információk lehetnek például a böngésződ típusa és nyelve, a használt operációs rendszer adatai, ip cím stb. Gyűjthetünk továbbá információkat böngészési szokásaidról, amíg az oldalunkon tartózkodsz. Ezek közé tartoznak olyan adatok mint az egyes oldalakon eltöltött idő, milyen termékek iránt érdeklődsz a leginkább, – hogy hozzá hasonló vagy illő termékeinket tudjuk ajánlani – valamint általános böngészési aktivitást a weboldalon. Ezek az információkat személytelen adatként kezeljük és nem köthetőek össze semmilyen módon a személyes adataid bármelyikével.

Weboldalunk látogatása és használata során

Weboldalunk látogatása és használata során lehetőséged nyílik elfogadni a sütikkel kapcsolatos szabályzatunkat. Ezek a sütik esetlegesen tartalmazhatják némely személyes adatodat.

E-mail és kapcsolattartás

Elsődleges kommunikációs eszközünk a veled való kapcsolattartásban az e-mail. Azt az e-mail címet használjuk, amit a fizetés lehetőség során a vásárlás közben biztosítottál. Esetenként küldhetünk neked promóciós és reklámanyagokat kedvezményekről vagy akár új termékeink illetve szolgáltatásainkról, de ezt csak abban az esetben tesszük, amennyiben a kifejezetten erre az opcióra vonatkozó beállítást elvégezted. Akármikor lehetőséged van a kapcsolati beállításaidat módosítani a profilodban vagy a következő e-mail címre küldött kéréseddel: ottanna1103@gmail.com.

 

Jogi úton történő információ kiadás

Adódhatnak olyan alkalmak, amikor jogilag kötelezettek vagyunk megosztani személyes adataidat a hatóságoknak. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha:

 • erre idézés, törvény vagy egyéb jogi eljárás kötelez;
 • szükségesek ahhoz, hogy kormányügynökséget vagy rendészeti szerveket segítsen;
 • szükségesek a jogi feltételeink betartatásához vagy azok megsértésének ellenőrzéséhez;
 • szükségesek, hogy megvédjenek minket harmadik féltől származó jogi keresetektől, beleértve téged és más felhasználóját a weboldalnak;
 • szükségesek, hogy megvédjék törvény adta jogaikat, személyes és ingatlan tulajdonait a cégünknek, felhasználóinknak, alkalmazottainknak és velünk szerződött partnereknek.

Adatgyűjtés és adattárolás

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Ahhoz, hogy sikeresen véghez tudjuk vinni a rendelésed, szükségünk van néhány elengedhetetlen személyes adatodra. Ezek közé tartozik a: teljes neved, e-mail címed, telefonszámod, szállítási és számlázási információk mint például cégnév(nem kötelező), ország, irányítószám, város, utca és házszám.

Adatgyűjtés oka

Vezetéknév, keresztnév: Ahhoz, hogy azonosítani tudjunk, mint vásárlót, szükségünk van a teljes nevedre. Ez később arra lesz felhasználva, hogy a további személyes adataidat összekösse, hogy véghez tudjuk vinni a vásárlási feltételek ránk eső részét.

E-mail cím: Ezt a címet fogjuk felhasználni a veled való kapcsolattartásra. Ebbe beletartozik a weboldal üzemeltetőitől származó üzenetek, a rendelésed állapotáról szóló értesítések és a rendszertől érkező általános visszajelzések a rendelésedről. Szigorúan csak abban az esetben használjuk fel promóciók, reklámanyagok valamint hírlevélszerű üzenetek küldésére, amennyiben ehhez a kifejezett hozzájárulásodat adtad. Nem értékesítjük az e-mail címedet harmadik feleknek semmilyen körülmények között.

Telefonszám: Legfőbb oka amiért szükségünk van a telefonszámodra a kiszállítás. A legtöbb futárszolgálatnak szüksége van egy telefonos elérhetőségre, hogy értesíteni tudjanak amint a csomag közelít a megadott címhez. Ritka esetekben előfordulhat, hogy arra használjuk, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot, de erre elsődlegesen az e-mail-t használjuk mint kommunikációs csatorna.

Cégnév: Ennek az információnak a megadása nem kötelező. Arra használjuk fel, ha a megadott cím esetlegesen pontosítást igényel. Ha például a munkáltatód címét jelölted meg kiszállítási címnek, akkor ez az információ segédkezhet a csomagot kiszállító futárnak. A számlázási részen megadott cégnév szolgáltatja az információt a számla helyes kitöltéséhez.

Ország: Az országnév használata szállítási és számlázási célokra terjed ki. Továbbá felhasználhatjuk különböző statisztikák és területi adatok kinyerésére, mint például vásárlási szokások, de ezt anélkül tesszük hogy ezek bármilyen módon azonosítható vagy összeköthtőek lennének a többi személyes adatoddal.

Irányítószám: Ezt az információt kizárólag szállítási és számlázási célzattal használjuk fel.

Város: A városnév használata szállítási és számlázási célokra terjed ki. Továbbá felhasználhatjuk különböző statisztikák és területi adatok kinyerésére, mint például vásárlási szokások, de ezt anélkül tesszük hogy ezek bármilyen módon azonosítható vagy összeköthetőek lennének a többi személyes adatoddal.

Utca és házszám: Ezt az információt kizárólag szállítási és számlázási célzattal használjuk fel.

Hogyan vannak gyűjtve és tárolva a személyes adatok?

Személyes adataidat regisztrációs űrlapunk, valamint a vendég vásárlás funkció használata és kitöltése során megadott adatokból nyerjük. Ezek az adatok a weboldalt kiszolgáló szerver adatbázisában tárolódnak.

Lokálisan, szerveren, esetleg mindkét helyen tárolódnak az adatok?

Az adatok a weboldal szerverének adatbázisában tárolódnak.

Mennyi ideig tárolódnak az adatok és mikor kerülnek törlésre?

Az adat mindaddig tárolva van, amíg a felhasználó nem rendelkezik az adatok törléséről/eltávolításáról.

Megalapozott és meghatározott-e az adatgyűjtés és feldolgozás?

Az adatok gyűjtése és feldolgozása az ebben a dokumentumban meghatározott módon történik. Minden egyéb felhasználása ezen adatoknak, jogi következményeket vonhat maga után.

Mi a módja az adatfeldolgozás és gyűjtés engedélyezésének?

Minden vásárlás során az adatkezelési nyilatkozat és vásárlási feltételek elfogadása kötelező. Ez az elfogadás egy jelölőnégyzet bepipálásával történik, mely szerint a felhasználó megértette és elfogadta az adatkezelési nyilatkozat és a felhasználási feltételek tartalmát.

Mi szolgál az adatkezelés elfogadásának alapjául?

Az adatkezelés alapja az adatvédelmi nyilatkozat és a felhasználási feltételek tartalma.

Mekkora a kezelt adatok mennyisége?

Mindössze annyi adatot kezelünk, amennyi a vásárlás és az oldal megfelelő használatához szükséges. Nem többet, nem kevesebbet.

Hogyan tájékozódhatnak a felhasználók a kezelt adatokról?

Felhasználóink ebben a dokumentumban tájékozódhatnak az adatkezelés részleteiről. Ezen dokumentum változásáról e-mail üzenetben értesítünk minden felhasználót.

Milyen befolyása van a felhasználóknak az adatok kezelésére és tárolására?

A kezelt adatok gyűjtése és feldolgozása a felhasználó határozott jóváhagyásán alapszik. Amennyiben nem fogadod el az adatkezelési nyilatkozatunkat vagy felhasználási feltételeinket, nem kezelünk veled kapcsolatos semmilyen formájú személyes adatot.

Technikai biztonsági intézkedések

Titkosítva vannak a tárolt adatok?

Minden adat szöveges formában tárolódik a weboldalt kiszolgáló szerver adatbázisában, de az ehhez való hozzáférés nem nyilvános és jelszóval védett.

Anonimizálva vannak az adatok?

Korlátozás kérvényezése esetén a felhasználó adatai automatikusan anonimizálásra kerülnek, amennyiben ez nem befolyásolja a weboldal és szolgáltatásaink helyes működését.

Készül biztonsági mentés az adatokról?

Nem, viszont a webszerver szolgáltatója készíthet időszakos biztonsági mentéseket a szerverén hosztolt weboldalakról és azok adatbázisairól. Ezek a biztonsági mentések adatvesztés céljából készülnek.

Személyzet

Kinek van hozzáférése az adatokhoz?

A weboldal tulajdonosa, az alkalmazásában lévő dolgozók és a weboldal karbantartóinak van hozzáférése az adatokhoz.

Felhasználói jogkör a gyakorlatban

Hogyan gyakorolható a hozzáférés joga?

Azoknak a felhasználóknak akik a vendég fizetés lehetőséget használták, lehetőségük van a vásárlás során használt e-mail címre egy speciális URL-t kérvényezni, amely segítségével meg tudják tekinteni a róluk tárolt személyes adatokat. Biztonsági okokból ezek a speciális URL-ek időkorlát alatt állnak, azaz egy bizonyos idő elteltével nem lehet őket felhasználni. Egyszerre csak egy hozzáférési URL lehet életben, tehát ha a felhasználó kérvényez egy újat, az előző automatikusan érvényét veszíti. A hozzáférési URL kérvényezésére emailben van lehetőség.

Hogyan gyakorolható az adathordozás joga?

Azoknak a felhasználóknak akik a vendég fizetés lehetőséget használták, lehetőségük van a vásárlás során használt e-mail címre egy speciális URL-t kérvényezni, amely segítségével le tudják tölteni a róluk tárolt személyes adatokat. Biztonsági okokból ezek a speciális URL-ek időkorlát alatt állnak, azaz egy bizonyos idő elteltével nem lehet őket felhasználni. Egyszerre csak egy letöltési URL lehet életben, tehát ha a felhasználó kérvényez egy újat, az előző automatikusan érvényét veszíti. A letöltési URL kérvényezésére e-mailben van lehetőség.

Hogyan gyakorolható a törlés joga?

A korábbiakhoz hasonlóan, a regisztrált felhasználóknak módjukban áll törölni a róluk tárolt személyes adatokat a felhasználói profiljukon keresztül. Azoknak a felhasználóknak akik a vendég fizetés lehetőséget használták, lehetőségük van a vásárlás során használt e-mail címre egy speciális URL-t kérvényezni, amely segítségével törölni tudják a róluk tárolt személyes adatokat. Biztonsági okokból ezek a speciális URL-ek időkorlát alatt állnak, azaz egy bizonyos idő elteltével nem lehet őket felhasználni. Egyszerre csak egy törlési URL lehet életben, tehát ha a felhasználó kérvényez egy újat, az előző automatikusan érvényét veszíti. A törlési URL kérvényezésére e-mailben van lehetőség.

Hogyan gyakorolható a korlátozás joga?

A korábbiakhoz hasonlóan, a regisztrált felhasználóknak módjukban áll korlátozni a róluk tárolt személyes adatok felhasználását a felhasználói profiljukon keresztül. Azoknak a felhasználóknak akik a vendég fizetés lehetőséget használták, lehetőségük van a vásárlás során használt e-mail címre egy speciális URL-t kérvényezni, amely segítségével korlátoztatni tudják a róluk tárolt személyes adatokat. Biztonsági okokból ezek a speciális URL-ek időkorlát alatt állnak, azaz egy bizonyos idő elteltével nem lehet őket felhasználni. Egyszerre csak egy korlátozási URL lehet életben, tehát ha a felhasználó kérvényez egy újat, az előző automatikusan érvényét veszíti. A korlátozási URL kérvényezésére e-mailben van lehetőség.

Hogyan gyakorolható a helyesbítés joga?

Regisztrált felhasználóknak módjukban áll módosítani a róluk tárolt személyes adataikat a felhasználói profiljukon keresztül. Ezen felül lehetőség van e-mailen keresztül kérvényezni az adatok helyesbítését, amit 30 napon belül készséggel teljesítünk. Erre a célra kérjük használd a dokumentum elején megjelölt elérhetőségeket.